maandag 16 april 2018

HOE IK MIJN BULLET JOURNAL DAGELIJKS GEBRUIK

Bullet Journaling is onwijs populair! Tegenwoordig heb je bullet journals in allerlei soorten, maten en printjes. Naar lang twijfelen besloot ik vier maanden geleden om deze bullet journal met botanische print te kopen en ermee te gaan experimenteren. Sinds ik deze bullet journal heb, gebruik ik hem dagelijks met veel plezier. Wat ik er dan allemaal mee doe en hoe ik deze invul? Dat vertel ik je vandaag! Benieuwd? Klik en lees snel veder!


Wat is een bullet journal?
Bullet Journal is een boekje waar je alles opschrijft wat je kwijt wil. Bijvoorbeeld je to-do lijstjes, inspiratielijstjes, afspraken, verjaardagen, taken, wensen, dagboek in één. Het is een volledig customizable organisatie systeem waardoor je nooit meer iets kwijt bent. Door de nette en georganiseerde manier, kan je alles makkelijk terugvinden in je bullet journal.
Een bullet journal is niet alleen heel handig maar ook ontspannend en leuk om te doen!

Leuke voordelen van een bullet journal
Het aller leukste voordeel van mijn bullet journal is dat ik lekker op een creatieve manier bezig kan zijn en dat het een stuk ontspanning bied. Ik ben dol op tekenen maar vaak raak ik alle tekeningen kwijt of gun me er zelf geen tijd voor. Ook werk ik heel erg graag met to do lijstjes maar vaak is er geen plek voor in mijn agenda om deze te maken maar gelukkig kan dat met een bullet journal wel.
Je hebt alles op één plek, je hebt geen losse papiertjes meer en je bent niks meer kwijt en dat is misschien nog wel het grootste voordeel. Alles is gewoon stuk georganiseerde waardoor je ook geen chaos meer hebt in je hoofd. Heerlijk toch?! Maar er zijn nog veel mer voordelen aan een bullet journal zoals:
 • Je bepaalt zelf de lay-out van je Bullet Journal. Je kan je creativiteit de vrije loop laten maar je kan het ook erg minimalistisch houden en lekker praktisch zonder te veel poes pas erom heen.
 • Het is een super makkelijk systeem.
 • Het helpt je om je (gezonde) gewoontes bij te houden zoals hoeveel water je drinkt, hoeveel je beweegt, wat je op een dag eet enz.
 • Het helpt je doelen te stellen en je voortgang inzichtelijk te houden.
Wat heb je nodig bij bullet journaling?
Het enige dat je nodig hebt om een bullet journal te beginnen, is een notitieboek en een pen.
Je kunt ervoor kiezen om een echte bullet journal te kopen maar weet je niet of het echt bij je past dan raad ik je een notitieboekje aan om mee te beginnen. Zelf koos ik voor een bullet journal met een botanische look waar ik heel erg van hou. Het doet mij denken aan de zomer en wordt er gewoon heel erg vrolijk van maar je hebt ook andere formaten en printjes te koop. Voor de rest gebruik ik kleurpotloden en stiften, verschillende fineliners, stickers, stempel, grijs potlood, verschillende linialen, gum en markeerstiften maar het licht er net aan hoe creatief je wilt en zijn wat er ervoor wil gebruiken en hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Er zijn ook speciale doolkit(s) te koop o.a. bij de Action.

Wat kun je allemaal met een bullet journal?
Ik gebruik mijn bullet journal voornamelijk als agenda maar ook om mijn inspiratie kwijt te kunnen. Maar naast privé gebruik heb ik ook speciale pagina’s voor mijn blog. Zo hou ik bij wat mijn sociaal media en blog bereik per maand is en mijn inkomen en samenwerkingen. Ik vind het ontzettend handig om alles in één boekje te hebben en het is gewoon heel erg overzichtelijk en dat vind ik vooral heel erg fijn. In mijn bullet journal vind je ook heel veel leuke inspiratie pagina’s, tekeningen en doodles en heel veel leuke quotes die bij mij passen. Alles wat ik leuk vind stop ik in mijn bullet journal. Zo hou ik ook welke maand bij wat mijn mooie herinneringen waren aan de maand. Super leuk toch om aan het einde van het jaar te zien wat je dat jaar gedaan hebt en hoe je maanden eruit zagen? Op internet staan heel veel toffe ideeën en spreads hoe je je bullet journal invulling kunt geven. Zelf haal ik heel veel inspiratie uit YouTube video’s en van Pintrest. 

Hoe gebruik ik mijn bullet journal en hoe bevalt het?
Afgelopen kerstvakantie gebruikte ik voor de aller eerste keer het bullet journal systeem maar inmiddels kan ik echt niet meer zonder. Ik vind het zo prettig werken. Eigenlijk had ik er veel eerder mee moeten beginnen. Ik vind het heerlijk om ’s avonds of in het weekend bezig te zijn en nieuwe doodles en pagina te maken in mijn bullet journal. Ik moet toegeven dat ik er best veel tijd in stop maar ik wil de pagina’s dan ook zo perfect hebben maar het is gewoon leuk en ontspannend en dat vind ik vooral heel erg fijn. Het is een hele fijne manier om even je gedachtes te verzetten naar een drukke dag en even lekker creatief bezig te kunnen zijn. Ik hou er van!  

Ik kan het je zeker aanraden om eens te proberen, misschien dat het iets voor je is en misschien ook niet. Je moet even je weg erin vinden maar daarna gaat het maken van de pagina’s zo snel waardoor je er steeds meer plezier erin gaat krijgen.


Heb jij ook een bullet journal? Op welke manier gebruik jij hem graag?
SHARE:

4 opmerkingen

 1. Ik vind jouw journal met de botanische print er heel erg tof uit zien! :) Leuk dat het zo ontspannend werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben net begonnen,maar vind het helemaal te gek. Ik eindig ook elke maand met een pagina waar ik alles op schrijf wat we gedaan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie het veel voorbijkomen de laatste tijd maar zelf doe ik er niet aan mee. Ik zou er de tijd niet voor vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er wel eentje, maar ik gebruik hem eigenlijk niet. Door een combinatie van niet zo mooie kunnen tekenen en tijdgebrek.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog ♥

allaboutbertina.nl is ook te volgen via:
♥ Instagram: @allaboutbertina
♥ Twitter: @allaboutbertina
♥ Facebook: www.facebook.com/allaboutbertina
♥ YouTube: www.youtube.com/allaboutbertina
♥ Pinterest: www.pinterest.com/allaboutbertina/

Blog Design Created by pipdig