woensdag 27 april 2016

TAG| Gewoon Nederlands

Vandaag is het Koningsdag een goede reden om vandaag de gewoon Nederland tag in te vullen. Normaal ga ik ieder jaar naar de braderie en rommelmarkt, maar omdat ze al regenachtig weer voorspellen en ik al erg verkouden ben is het geen goed idee om vandaag erop uit te gaan dus Koningsdag word voor mij een heerlijke blog dag. Natuurlijk gaat de tv straks wel aan en ga ik gezellig met mijn vader en met een oranje tompoes naar het koningshuis kijken die vandaag te gast zijn in Zwolle. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan snel veder!

Eén of meer koekjes bij de thee?
Ik ben een echte koekjes monster dus zet maar gerust een trommel met koekjes neer haha.

Wat is je favoriete stamppot?
Zuurkool met maoinese, zo lekker!


Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?
Sinterklaas vind ik altijd super gezellig.Vooral die kleine kinderen die zich helemaal druk maken om de komst van Sint en Piet die er al een jaar naar uitgekeken hebben en de cadeautjes en 5 December. Het is gewoon super gezellig hou oud je ook bent, tenslotte blijven we allemaal wel een klein beetje kind.

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Poeh dat is echt een lastige vraag. Als ik echt kijk naar mijn jeugd zijn dat toch de grotten in Limburg. Daar gingen we heel vaak heen in de zomervakantie en het is daar heel oud qua uiterlijk van gebouwen en je kunt er heel leuk winkelen. 

Wat is jouw favoriete accent?
Ik vind Rotterdams wel heel erg leuk, dat is gewoon echt voor zijn raap en soms kan het grof over komen maar daar hou ik wel van hahah.


Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
Pindakaas....Oranje tompoezen ? o en kaasballetjes yum yum.

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Dat wij Nederlanders altijd wel onze mening geven, of er een ander nu op zit te wachten of niet.
Maar ook zo als Sinterklaas, tulpen, kaas zijn toch wel echt dingen wat bij ons kikkerlandje horen en natuurlijk vrijheid wat wij 5 mei mogen vieren met elkaar.

Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?
'Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert!'

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
Dat is toch wel de Hema. Ik heel graag bij de Hema shoppen of gewoon even rond kijken.

Wie vind jij de leukste BN’er?
Wat lastig... O jee. Er zijn er zoveel als ik echt kijk wie ik echt helemaal geweldig vind dan is het toch wel Angela Schrijf. Ik vind haar zo'n leuk persoon en ze kan echt super goed acteren. Voor de mensen die mij langer volgen weten dat ik een grote fan ben van Fikken Maastricht waarin zij Eva van Dongen speelt.

Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?
Ik heb niet echt een speciaal liedje maar zoals artiesten als Marco Borsato , Glennis Grace noem ze maar op, dat zijn wel echt echt hun liedjes die ik graag luister.

Haring? Ja of nee?
Ik lus totaal geen vis dus mijn antwoord is nee.


Ik wil iedereen een hele leuke Koningsdag wensen!
Wat vind jij het leukste aan ons landje?
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog ♥

allaboutbertina.nl is ook te volgen via:
♥ Instagram: @allaboutbertina
♥ Twitter: @allaboutbertina
♥ Facebook: www.facebook.com/allaboutbertina
♥ YouTube: www.youtube.com/allaboutbertina
♥ Pinterest: www.pinterest.com/allaboutbertina/

Blog Design Created by pipdig