dinsdag 3 mei 2016

TAG | Ik als blogger


Al een tijdje stond deze tag op mijn lijstje om te beantwoorden. Tijd om dat vandaag maar eens te gaan doen. Naast mijn andere hobby's is bloggen toch wel het grootste. Bloggen is voor mij net als ademen, het valt gewoon niet meer weg te denken. Benieuwd hoe ik als blogger ben en waar ik mijn inspiratie uithaal? Lees dan rustig veder!

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Dat is heel verschillend. Ligt er ook net aan waar ik zin in heb en wat we in huis hebben. Het kan zowel chips, chocolade, snoepjes of koekjes zijn. Ik weet het..ben een echte snoepkont hahah.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Als ik een jaaroverzicht zou maken zou ik dat vanaf 1 januari doen tot 31 december. Maar ik vind een jaaroverzicht wel heel erg lang als je kijkt naar artikels omdat ik er iedere dag één plaats. Als ik kijk naar de dingen die ik mee gemaakt heb wat te maken heeft met mijn blog dan pak ik gewoon de eerste datum van de gebeurtenis en de laatste. Hopelijk snap je wat ik bedoel.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
Blijf altijd jezelf, wees eerlijk en open naar je lezers. Lezers willen weten wie jij bent en wat jij leuk vind en wat jou passie is, daarom kijken ze ook op jou blog! Klink zo logisch als maar kan maar toch zijn er mensen die zich anders voor doen. Natuurlijk is het best spannend om bepaalde dingen op internet te zetten maar dat wist je van te voren toch? En ook qua reageren op elkaar's blog of via sociaal media. Ik zie heel vaak reacties van mensen voorbij komen waarvan ik denk 'zou je dit ook in real life tegen mij zeggen of tegen die persoon?' Wees gewoon aardig voor elkaar maar kraak elkaar niet af. No body is perfect! En niemand voelt zich er beter door.Wees dus ook volledig jezelf en doe je niet voor als iemand anders. Plaats ook dingen die jij leuk vind en doe dat niet omdat je hoge cijfers wil qua bezoekers. Dit zelfde geldt voor het schrijven van artikels bijvoorbeeld bij reviews. Bedrijven maar ook je lezers gaan ervan uit dat je een product eerlijk reviewd en niet dingen gaat schrijven die bijvoorbeeld een bedrijf of merk wil lezen.Valt iets je tegen, durf dat dan ook te zeggen. Zowel je lezers als merken weten waar ze aan toe zijn.Misschien dat het product aangepast wordt en hierdoor kun je samen met merken en bedrijven producten nog beter maken.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Als het rustig is. Heel veel mensen vinden met muziek op werken heerlijk maar ik raak er alleen afgeleid van. Als het rustig is dan kan ik lekker door typen heb voordat ik het weet heb ik een aantal artikels klaar.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Elke blogger heeft zo zijn doelen en ook ik. Het lijkt mij echt super om van mijn blog een baan te maken. Ook zou ik heel graag bij persbureau's mij willen aansluiten en naar events gaan. Lijkt mij gewoon zo gaaf en gezellig om mee te mogen maken, zulke dingen kunnen je als blogger zo'n boots geven om nog meer van jezelf in artikels te stoppen. Ook video's met YouTubers op nemen lijkt mij ook heel erg leuk en natuurlijk jullie lezers en volgers te ontmoeten. Oké, misschien denk ik nu nog wat te groot maar hey! dromen en hopen mag hihi.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Ik hoor van heel veel bloggers dat ze twijfelen over het plaatsen van artikels maar ik moet toegeven dat ik eigenlijk nooit dat gevoel gehad heb. Ik heb wel eens getwijfeld of ik het wel online moest zetten maar dat was meer omdat het over iemand ging die eigenlijk niet graag in de belangstelling of op internet wilde staan namelijk mijn moeder. Maar het was gewoon iets wat even kwijt wilde naar zoveel maanden, ook kreeg ik zoveel vragen wat er aan de hand was dat ik eigenlijk niet anders kon dan het vertellen.

Heb jij veel contact met collega bloggers?
Ik heb dagelijks contact met een aantal lieve meiden, via Instagram, Twitter en Facebook.
Ik kan altijd rekenen op hun hulp, gezelligheid en steun. Zo leuk dat er zoveel meiden zijn die net als jou dezelfde interesses hebben ondanks dat je ze nooit gezien hebt en vaak ook nog verspreid wonen door Nederland en zelfs België. Ik blijf het altijd super bijzonder vinden dat zulke vriendschappen gewoon mogelijk zijn.

Wat voor muziek of welke TV-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Eigenlijk wil ik het liefst niets aan hebben staan, gewoon stilte.... nou ja ik hoor natuurlijk wel de typ geluid van de laptop hahah.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Eerlijke gezegd is dit heel verschillend maar in het weekend kan ik natuurlijk heel veel schrijven en fotograferen omdat ik dan geen verplichtingen heb zoals school en stage.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Ik zou het eigenlijk niet weten. Elk artikel is met liefde geschreven. Als ik er toch één moest kiezen dan is het toch wel het persoonlijke artikel over mijn moeder die met heel veel tranen, pijn en geduld geschreven is.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Ik ben deze blog begonnen als een soort uitlaat klep maar ook mijn eigen plekje op het internet waar ik al mijn passies en creativiteit kan uiten. Bloggen bent zoveel moois met zich mee. Echte vriendschappen ontstaan met mensen die je misschien zo niet had ontmoet in het dagelijks leven. Ook leer je heel veel over bloggen, fotograferen en hoe kan het ook anders schrijven. Sinds ik deze blog heb is mijn schrijven steeds beter geworden en dat is ook terug te zien in mijn schoolresultaten. Stiekem ben je steeds bezig met leren en jezelf ontwikkelen terwijl je er niet bij stil staat. Als je eenmaal bent begonnen met bloggen kun je eigenlijk niet meer zonder maar je moet het wel blijven doen met plezier. Het moet geen verplichting worden waar je aan vast zit.


 Wat is jou blogdoel?
SHARE:

5 opmerkingen

 1. Leuk ingevuld. Wees gewoon aardig voor elkaar en kraak elkaar niet af. Daar ben ik helemaal mee eens. Blijf altijd jezelf, wees eerlijk en open. Dat vind ik ook mooi. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Fijn om te horen dat jij daar ook achter staat.

   Verwijderen
 2. Wat leuk om te lezen! Sommige dingen herken ik ook bij mezelf, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog ♥

allaboutbertina.nl is ook te volgen via:
♥ Instagram: @allaboutbertina
♥ Twitter: @allaboutbertina
♥ Facebook: www.facebook.com/allaboutbertina
♥ YouTube: www.youtube.com/allaboutbertina
♥ Pinterest: www.pinterest.com/allaboutbertina/

Blog Design Created by pipdig