dinsdag 16 augustus 2016

I HEART MAKEUP I HEART CHOCOLATE REVIEW / VERGELIJKING TOO FACED CHOCOLATE BAR


De Too Faced chocolade bar is één van mijn favoriete palettes uit mijn stash. Het is misschien dan niet het ‘echte’ palette maar een 1:1 palette, maar dan maakt hem zeker niet minder als de echte want qua uiterlijk en kwaliteit is hij precies hetzelfde.Eindeloze combinaties kan ik maken met dit palette en ben iedere dag nog blij dat deze in mijn stash zit. I Heart Makeup bracht een dupe uit van de Too Faced chocolade bar palette. Benieuwd of dit de perfecte budget dupe palette is? Lees dan veder!
Dit palette ziet er toch uit om op te eten!?! Inmiddels zijn we wel bekend met de palettes van I Heart Makeup want inmiddels vind je vier andere reviews uit de I Heart Chocolate collectie op mijn blog maar toch sta ik iedere keer weer versteld hoe ze de palette vorm hebben gegeven in een stukje chocolade wat een klein beetje gesmolten is. Toen ik het palette zag liggen in de winkels kreeg ik meteen trek om te genieten van dit chocolade stuk en rekende hem af en deze maakt voorlopig mijn chocolade palette stash compleet. Maar het zal vast niet de laatste zijn die jullie zien verschijnen.
Omdat ik dus het 1:1 palette van Too Faced heb en dit palette leek het mijn leuk om deze twee palettes eens met elkaar te vergelijken. Daarom vandaag niet een gewone review maar ook een kleine vergelijking van de beide palettes. De palettes zijn daarom niet alleen verkrijgbaar via webshops maar ook via de eigen webshop van Makeup Revolution.


Zoals alle chocolade palettes van I Heart Makeup bevat ook dit palette weer 16 overheerlijke oogschaduw kleuren. Ook dit palette heeft twee dubbele oogschaduw stukken, deze kun je vaak gebruiken als highlighter of als basis kleur voor de ooglooks. Dit palette kent zowel matte als shimmer oogschaduws, een heerlijk palette dus met genoeg variatie.


You need Love – Piece Me Together – One More Piece – Love Torn – Stolen Chocolate

Thank Friday – More ! – Pleasure Girl – Meet Chocolate – Unforgivable – Love Divine

Smooth Criminal – Chocolate Love – You Need More – What A Way to Go – Endorphins Ready!

Swatches:De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, zowel de matte als de shimmer oogschaduws.
Sommige oogschaduws voelen een beetje korrelig en stroef aan maar er zitten ook genoeg oogschaduws tussen die heel erg intens van kleur zijn. Bij het swatches zag je duidelijk dat de oogschaduws voor fall out gaan zorgen. Het palette is voorzien van een dubbele applicator en van een spiegel.

Tijd om het Too Faced palette erbij te pakken en de beide palettes met elkaar te vergelijken!
Ik zal eerst even kort uitleggen wat precies een 1:1 product is. Een 1:1 product is, een product die niet van een origineel merk is maar een goede namaak (nepper). Qua uiterlijk en kwaliteit komt hij overeen als met het origineel alleen worden de 1:1 producten in andere fabrieken gemaakt als de originele producten. Daarom zijn 1:1 producten vaak goedkoper dan de originele palettes. Niet alle 1:1 producten komen vaak 100% overeen met het originele product maar dit palette wel, daarom kunnen wij gerust deze twee palettes met elkaar vergelijken.De verpakking van de palettes zijn totaal verschillend maar je ziet duidelijk dat het beide chocolade repen zijn. I Heart Makeup heeft zo zijn eigen draai aan de palettes gegeven en de palettes eruit laten zien als of ze aan het smelten zijn. Een super leuk detail, is het wat de palettes net wat leuker uit laat zien.De Chocolate bar van Too Faced sluit magnetisch, het palette van I Heart Makeup sluit via een klik systeem wat de meeste budget palettes hebben. Ook de namen van de palettes zijn hier en daar wat anders. Het Too Faced palette is een wat steviger palette dan het I Heart Makeup palette.
Ook de prijzen liggen heel ver uit elkaar, dit 1:1 palette komt redelijk qua prijs overeen met de prijs van het I Heart Makeup palette.


Boven: (1:1) Too Faced
Onder: I Heart Makeup

Ook de indeling van de palettes zijn wat anders. Maar je kunt duidelijk zien dat I Heart Makeup afgekeken heeft bij het palette van Too Faced. Ik blijf het knap vinden hoe ze producten zo goed en echt kunnen namaken zodat ze bijna niet te onderscheiden zijn van de echte merk producten.
De twee grote oogschaduws zijn de enigste oogschaduw die net op een andere plek zitten, de rest van de oogschaduws zitten op dezelfde plek. De oogschaduwkleuren komen duidelijk overeen met elkaar en zijn heel erg goed gekopieerd van het Too Faced palette.Ik heb de oogschaduw naast elkaar geswatcht zodat we de kleuren, pigmentatie en structuur met elkaar kunnen vergelijken. Je ziet links alle kleuren uit het I Heart Makeup palette en daarnaast de swatch uit het (1:1) Chocolate bar palette van Too Faced.

Swatches 
( links het I Heart palette en rechts Chocolate bar Too Faced:

De eerste rij:
Tweede rij:Derde rij:

Het I Heart palette houd zich goed staande naar het palette van Too Faced.
De structuur van de oogschaduws verschillen heel erg. De oogschaduws van Too Faced voelen net wat zachter aan als de oogschaduws van I Heart Makeup.Ook brokkelen de oogschaduws meer dan de oogschadauws van Too Faced. Maar het is zeker geen slecht palette. Sommige kleuren uit het I Heart palette vind ik zelfs mooier maar het is duidelijk zichtbaar dat dit een dupe product is want niet alle kleuren komen overeen met elkaar.Ook de shimmers die de oogschaduws bevatten van het I Heart palette verschillen heel erg met die van Too Faced. Ondanks dat de twee palettes op elkaar lijken zijn er toch wel duidelijke verschillen.


 Zie jij verschil? De bordeauxorde oogschaduw uit het I Heart Chocolate palette is een stuk feller / intenser dan de bordeauxorde oogschaduw uit de Chocolate Bar. Voor de luchtbruine kleur die ik aangebracht heb op het bewegend ooglid geldt het zelfde verhaal.

De oogschaduw kleuren zijn mooi en blenden makkelijk.Twee prachtige dupe palettes er heel dicht bij elkaar liggen.Que structuur vind ik de oogschaduws uit het I Heart Chocolate palette vind ik net iets fijner werken dan uit het dupe palette van Chocolate Bar.


Conclusie:
Je kunt wel vaststellen dat het I Heart Chocolate palette een echte dupe is van het Too Face Chocolate bar is. Beide palettes bevatten 16 oogschaduw kleuren. Hier en daar zijn wel kleine verschillen maar ook heel veel dingen die de palettes met elkaar gemeen hebben bijvoorbeeld de kleuren, pigmentatie en de namen. De kwaliteit van het I Heart Chocolate palette is geweldig voor een dupe product. De oogschaduws brengen makkelijk aan en zijn goed te blenden. Ook de pigmentatie is gewoon meer dan goed. Is het Too Faced palette iets te duur voor jou? Dan is het palette van I Heart Makeup zeker een goede oplossing.  

Het origine Chocolate bar van Too Faced kost ongeveer € 45.
Het 1:1  Chocolate bar van Too Faced koste ongeveer € 11,75 
Het I HEART MAKEUP I HEART CHOCOLATE palette kost € 9,99 – te koop bij diverse webshops ( Dit palette is af en toe verkrijgbaar bij Kruidvat & Trekpleister)
SHARE:

2 opmerkingen

Bedankt voor je reactie en ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog ♥

allaboutbertina.nl is ook te volgen via:
♥ Instagram: @allaboutbertina
♥ Twitter: @allaboutbertina
♥ Facebook: www.facebook.com/allaboutbertina
♥ YouTube: www.youtube.com/allaboutbertina
♥ Pinterest: www.pinterest.com/allaboutbertina/

Blog Design Created by pipdig