zaterdag 12 november 2016

10 REDENEN WAAROM SINTERKLAAS NOG STEEDS LEUK IS.


Nog heel even wachten en dan Sinterklaas is weer in ons koude landje. Vandaag komt hij aan in Maassluis en dat wordt uiteraard weer feestelijk gevierd.Ondanks dat het een kinderfeest is blijft het leuk voor iedereen. Vandaag vertel ik je waarom het nog steeds leuk is om Sinterklaas te vieren. Dus pak  snel wat pepernoten en lees snel veder!


Pepernoten, speculaas, marsepein, chocolade letters….
Dit heeft toch geen uitleg nodig!
Je lekker vol eten met al dat lekkers zonder je even schuldig te voelen.

Creatief aan de slag.
Surprises maken, gedichten schrijven... Het mag misschien niet iedereen sterkste punt zijn maar het plezier erom heen is natuurlijk altijd leuk. Eindelijk kun jij iemand terug pakken met een goed Sinterklaas gedicht of een surprise die de ander zeker niet zal verwachten. Sinterklaas is gewoon de beste tijd dat alles mag en kan , hoe oud je ook bent. En misschien sta je nog wel versteld van deze twee talenten.

Je schoen zetten.
Als je nu jong of oud bent, de spanning rondom  de schoen zetten blijft leuk.
Lekker liedjes zingen terwijl je op de grond zit bij je schoen en vol enthousiasme naar beneden rennen om te kijken of iemand iets in je schoen gedaan heeft. Elke keer zit je toch weer met smart te wachten of Sinterklaas en piet iets in je schoen gedaan hebben. Stiekem blijven we dit allemaal gewoon ontzettend leuk vinden en vergeten we even hoe oud we ook alweer waren en gaan we voor heel even terug de tijd in.

Gratis cadeaus.
Gratis stuff, wie wordt daar nu niet blij van. Iedereen toch?
Altijd leuk als je eindelijk iets krijgt waar je al zo lang op zit te wachten, wat misschien al zolang op je wishlist / verlangen lijstje staat. Wie ga jij dit jaar verrassen?

De Sinterklaas spanning.
Komt hij wel of komt hij niet? Wat zal ik dit jaar krijgen van de Sint?  En vergeet niet de spanning van het loodjes trekken en de gedichten. Ook voor volwassenen blijft het een beetje spannend.

Filmmarathon houden met de leukste Sinterklaasfilms.
Inmiddels bestaan er al heel wat films met Sinterklaasfilms.
Niets leukers om samen te genieten van de leukste films rond de Sinterklaasdagen. Als het nu je met familie, je jongere broertje of  zusje, of misschien wel met je beste vriendin. Sinterklaasfilms blijven heel erg leuk en zorgen meteen voor gezelligheid in huis.

Het sinterklaas journaal.
Elk jaar gebeurt er weer iets onverwachts. Het is net GTST, je wil het gewoon niet missen en mee kunnen praten met de kinderen. Voor de ouders levert dit even een rust momentje op maar daarna slaan de stoppen door, door alle enthousiast. Kinderen kunnen er uren over praten over hun grote helden. Super schattig!

Gezelligheid.
Pakjesavond is gezelligheid met vrienden en familie. Lekker snoepen van al dat lekkers en verrast worden met de leukste cadeaus.

Jezelf in een pietenpak hijsen.
Niets leukers om kinderen en ouderen blij te maken met jouw komst als zwarte piet.
Je kunt even lekker gek doen en iemand ontzettend blij maken met cadeaus en pepernoten zonder dat iemand weet dat jij het bent. Zo houden we onze traditie tot stand, want zwarte piet hoor bij Nederland.

Gelukkige kinderen.
Het mooiste aan Sinterklaas is misschien wel, alle gelukkige kindjes die elk jaar weer blij zijn met zijn komst. 

Wat is jouw mooiste Sinterklaas herinnering
SHARE:

13 opmerkingen

 1. Wij doen helaas niet zo veel met Sinterklaas maar de hele vibe er rond blijft natuurlijk wel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit jaar is het eerste jaar dat mijn kinderen het bewust ervaren, dus de spanning is om te snijden 😉 Ik vind het net zo leuk als zij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Voor die kleintjes is het zeker een spannende tijd. Wat heerlijk dat jullie samen dit kunnen delen. Mooiste leeftijd ooit is dat.

   Verwijderen
 3. Ik blijf het altijd helemaal leuk vinden! Ik doe meerdere keren lootjes, dus meerdere keren een leuk avondje. Helemaal zin in :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ben benieuwd wat je allemaal gaat krijgen de komende tijd. Ik wens je alvast heel veel plezier en gezelligheid toe.

   Verwijderen
 4. Ik blijf sinterklaas ook heel leuk vinden! De gezelligheid, de cadeautjes en al die dingen zijn zo leuk.. En het jeugdsentiment niet te vergeten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf vind ik sinterklaas onwijs leuk omdat ik telkens weer het verbaasde koppie van mijn neefje te zien krijg. Wanneer er keihard op het raam word gebonkt weet hij niet of ie bang moet zijn of juist heel blij haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral marsepein! Ik houd ervan! We vieren het niet echt meer maar ik vind het wel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben net als jou ook dol op marsepein. Je kunt er niet genoeg van eten hahah.
   Wij doen alleen gewoon een klein cadeautje voor elkaar en dat is het dan ook. Wij vieren het voor de rest ook niet echt.

   Verwijderen
 7. Ik vond sinterklaas vroeger echt geweldig maar nu vier ik het gewoon niet meer! Haha. Ik denk dat het in Nederland trouwens ook echt meer gevierd wordt dan in België, zo heb ik toch de indruk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ik vind sinterklaas ook nog steeds zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal mee eens! sinterklaas blijft leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog ♥

allaboutbertina.nl is ook te volgen via:
♥ Instagram: @allaboutbertina
♥ Twitter: @allaboutbertina
♥ Facebook: www.facebook.com/allaboutbertina
♥ YouTube: www.youtube.com/allaboutbertina
♥ Pinterest: www.pinterest.com/allaboutbertina/

Blog Design Created by pipdig