vrijdag 16 december 2016

100 JAAR CONVERSE ALL STARS


De Converse All Star sneakers bestaan 100 jaar en zijn een echte fashion statement voor mannen en vrouwen. De Converse All Stars zijn de aller populairste sneakers van de wereld, niet zo gek dat bijna iedereen wel een paar All Stars in de kast heeft staan of op zijn/haar wishlist. Kortingbox.nl heeft een inforaphic ontwikkeld over deze populaire sneakers, die je het verhaal van vroeger tot nu verteld over deze geweldige sneakers. Kijk en lees je mee? 
Door de jaren heen zijn All Stars, oorspronkelijk als mannenschoenen in de markt zijn gezet. Langzaam werden omgetoverd tot uniseks sneakers. Hoe dit gekomen is niet zeker, maar volgens schoenenkenner Elizabeth Semmelhack heeft het te maken de trend van dames die kleding uit de kast van hun vriend lenen. Volgens Elizabeth, directrice van een sneakermuseum, is de kledingkast van je vriend de perfecte plek om een stoere finish voor je outfit te vinden. En de schoenen van Converse zijn daar dus een uitstekend voorbeeld van. Ze passen dan ook het best in het plaatje van een sterke, vrijgevochten vrouw.
1950
Shirley Maclaine is Amerikaanse actrice, zangeres, danseres, activist en schrijfster. Zij was de  eerste celebrities Converse All Stars werden gespot. Door de stoute (mannen) schoenen aan te trekken liet ze zien dat je ook als sterkte stoere vrouw deze schoenen kunt dragen. In dit jaar bracht Converse de Oxford All Star uit. We kunnen dus wel vast stellen dat zij een grote trend zetter was in deze tijd.


1960
Twiggy is een Engels topmodel (actrice en zangeres) die bekend stond als een extreem mager model, waardoor zij er vrij mannelijk eruit zag. Zij combineerde haar gele All Stars bij haar gele outfit en het staat haar onwijs goed. Ook bracht Converse diverse All Stars uit in diverse kleur waaronder deze gele All Stars.1970
Joan Jett wist in 1970 als stoere rock chick haar outfit te stylen met een paar All Stars.
Hierdoor maakte zij haar punk rock outfit helemaal af door deze stoere sneakers te combineren. En tot op heden van vandaag is Joan nog steeds groot fan van deze schoenen en draagt zij het liefst de oude vertrouwde All Stars.


1980
De rebelse Demi Moors stopte op haar zestiende met de middelbare school om haar droom als actrice na te kunnen jagen. Via pornografie is zij in de wereld van Hollywood terecht gekomen. Demi heeft niet alleen laten zien dat je je soms je dromen moet na jagen maar ook hoe je de  All Stars perfect kunt combineren met een confortable, rebelse outfit.
1990
Ook de Amerikaanse actrice Winona Ryder weet de All Stars prima te combineren bij haar outfit. Al meerdere malen werd ze aangeklaagd  voor orderanden diefstal drugdelicten en vandalisme. Een paar All Straks passen dan ook perfect bij haar imago.

2000
Wie kent haar niet! Kristen Steward van haar rol in Twighlight.
Ik ben echt dol op deze films en kan absoluut er niet genoeg van krijgen.
En als je dacht dat je altijd hakken moet dragen onder een jurkje heb je het mist, want Kristen bewijst keer op keer het tegen deel om haar All Stars te combineren bij haar jurkjes en gelijk heeft ze. Het staat haar prachtig! Als er iemand groot fan is van de All Stars is zij het wel. 

2010
En dan hebben we nog een powervrouw die dol is op de All Star namelijk Rihanna. Op 28 jarige leeftijd heeft ze al heel wat albums en awards op haar naam staan. Ook Rihanna weet elke keer van haar outfit iets bijzonders te maken maar hoe kan het dan ook anders met een inspiratiebron als Beyoncé en Mariah Carey. Ook was het jaar 2010 voor Rihanna een bijzonder jaar ze besloot haar eigen bedrijf op te richten op het gebied van muziek, film en mode. Drie dingen die je zeker Rihanna kunt overlaten en waar deze queen zich helemaal thuis voelt. Rihanna draagt verschillende soorten All Stars en rockt hier keer op keer haar outfit mee. Ook bij deze vrijetijdsoutfit staat het haar goed.


En als je dacht dat alleen wij en celebrities van de All Stars hielden heb je het mis!. Ook Michelle Obama houd wel van deze tijdloze sneaks. In de schaduw staan van de machtigste man ter wereld, is geen eenvoudige taak. Maar toch vervult zij haar rol alsof ze ervoor geboren is. Dus niet in het witte huis zijn er hakken te vinden in haar kast maar ook deze stoere All Stars.


Inmiddels worden de Converse All Stars in 34 landen verkocht. De strategie van Converse lijkt samengevat ‘als er niks mis is, dan veranderen we niks’. En juist die strategie is misschien wel de sleutel tot succes voor Converse. Zoals je ziet, kun je de All Stars bij iedere outfit combineren.

Wil jij naar het lezen van dit artikel ook een paar Converse All Stars shoppen? Op de site van kortingbox.nl vind verschillende soorten kortingen voor deze sneakers. Misschien draag jij binnen kort net als deze powervrouwen ook de beroemde Converse All Stars. Hou hun website dus in de gaten voor de leuke kortingen en bekijk ook eens de website www.converse.nl.

Ben jij al fan van de Converse All Star sneakers?

                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                  (Overige) foto's weheartit.com
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie en ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog ♥

allaboutbertina.nl is ook te volgen via:
♥ Instagram: @allaboutbertina
♥ Twitter: @allaboutbertina
♥ Facebook: www.facebook.com/allaboutbertina
♥ YouTube: www.youtube.com/allaboutbertina
♥ Pinterest: www.pinterest.com/allaboutbertina/

Blog Design Created by pipdig