zondag 11 december 2016

ESSENCE THE LITTLE X-MAS FACTORY


Nog maar een twee weekjes en dan is het alweer kerst. Inmiddels staat de kerstboom bij ons in huis. Ik heb er zin in! Een tijd vol  gezelligheid, lekker eten, de leukste kerst accessoires, de feestelijke verlichting overal en de prachtigste kerstcollecties in de winkels. Dit jaar komt Essence met een wel heel bijzondere collectie genaamd The Little X-Mas Factory. Een prachtige collectie met bijzondere producten voor een hele fijne prijs. Klik en lees snel veder!


De collectie kent veel verschillende producten zoals handcrème, nagellak, concealer, liptint en parfum. Mijn oog viel op het eyeshadow palette en het contour palette uit deze collectie. De producten zien er prachtig uit en zien er net wat anders uit als de normale producten van Essence. Extra leuk dus om cadeau te doen deze maand.

ESSENCE THE LITTLE X-MAS FACTORY EYESHADOW PALETTE 
01 NORTH POLE EXPRESS DELIVERY

Het eyeshadow palette heeft Essence leuk vorm gegeven. Het palette bevat 5 glanzende oogschaduw kleuren, prefect om een prachtige kerstlook te maken.De oogschaduws zien eruit als of ze gesmolten zijn, net als sneeuw.

Swatches:

1-2-3-4-5

De oogschaduws voelen heel zacht aan van textuur. Ook geven ze pigmenatie af en bevatten een bijzondere glas. 3 (binnenste ooghoek)
5 ( bewegend ooglid)
2  (geblend in de arcadeboog)
1 (arcadeboog)
4 (onderste wimperrand)


De oogschaduws zijn makkelijk aan te brengen en te blenden. Ook bevatten ze een bijzondere glans, dit zorgt voor een heel mooi effect aan de ooglook. Elke kleur uit het palette is anders, waardoor je ze alle vijf goed met elkaar kunt combineren. Prachtig pallete om te gebruiken met kerst!

ESSENCE THE LITTLE X-MAS FACTORY CONTOUR PALETTE 
ELF YOURSELF!
In de collectie bevind zich ook een contouring palette. Door de grote stik tussen de bronzer en highlighter in ziet het palette er heel schattig uit. Zowel als de bronzer als highlighter zijn licht  van kleur.


Zowel de bronzer als highlighter zien er matt uit op het eerste gezicht. Hier en daar zie je een shimmer in de highlighter zitten. Ik ben benieuwd hoe dit palette uitpakt als ik hem aanbreng.

Swatches:

Bronzer - Highlighter
De bronzer heeft een warme ondertoon maar voor mij is hij net iets te licht van kleur. Ook moet je heel veel moeite doen om een beetje goede pigmenatie te krijgen van de bronzer. De poeder te droog. Beetje jammer Essence! 

De highlighter heeft een hele subtiele glans maar is wel vrij poederig. Het is zeker geen slecht palette maar het had hier en daar wel iets beter gekund. Dat de highlighter aan de poederige kant is wil ik wel voor lief nemen maar dat de bronzer oranje uitvalt is toch wel een min punt. 


Conclusie:
Een prachtige collectie om deze maand cadeau te doen en Essence heeft dit keer een feestje ervan gemaakt qua vormgeving van de producten. De uitblinker uit deze collectie is toch wel het eyeshadow palette met gesmolten patroon effect. Ook is de pigmentatie van het palette heel er goed. Hopelijk vinden jullie mijn kerstlook goed gelukt. Het contourpalette is niets voor mij omdat de kleur van de bronzer te licht voor mij is. De highlighter vind ik wel prachtig maar had ook wel wat meer glans van mij mogen bevatten, het is tenslotte maar één keer kerst dan mag je wel uitpakken als het gaat om make-up. Het prachtige oogschaduwpalette is zeker aan te raden. Essence the little x-mas factory collectie is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

ESSENCE THE LITTLE X-MAS FACTORY EYESHADOW PALETTE - € 3,99
ESSENCE THE LITTLE X-MAS FACTORY CONTOUR PALETTE - € 3,39
SHARE:

2 opmerkingen

  1. Ik vind het jammer van de highlighter zowel de bronzer, omdat het mij eerst wel een mooi palette lijkt om uit te proberen. Goed dat ik hier je review tegenkom. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De highlighter/bronzer zien er niet bijzonder uit. De pigmentatie van de oogschaduws zijn wel goed, maar het zijn jammer genoeg niet echt mijn kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie en ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog ♥

allaboutbertina.nl is ook te volgen via:
♥ Instagram: @allaboutbertina
♥ Twitter: @allaboutbertina
♥ Facebook: www.facebook.com/allaboutbertina
♥ YouTube: www.youtube.com/allaboutbertina
♥ Pinterest: www.pinterest.com/allaboutbertina/

Blog Design Created by pipdig