vrijdag 1 september 2017

ETOS CANDY CRUSH LIPSTICK, MAC CANDY YUM YUM DUPE


Candy Yum Yum is één van mijn favoriete lipstick van MAC. Een van de meest opvallende, knallende, flashy lipkleuren waar je misschien even aan moet wennen. Een tijdje terug stond ik bij het Etos make-up schap en vond ik een lipstick die wel heel erg op Candy Yum Yum leek namelijk Etos Candy Crush. Tijd om deze twee lipsticks met elkaar te vergelijken, kijk je mee?De beide lipsticks zitten in een zwarte lipstickhuls maar zijn totaal anders van vorm.
Etos Candy Crush zit in een cilinder huls en Candy Yum Yum heeft een kogelvormige huls.
Op de beide lipsticks vind je het merk en de naam van de lipstick.Bij de Mac lipsticks vind je de naam onder de lipstickhuls en bij de Etos lipstick vind je de naam boven op de dop. Qua prijs lijken de lipsticks niet op elkaar.
Etos Candy Crush kost € 3,99
MAC Candy Yum Yum kost € 19,50

Etos Candy Crush is in twee finishes verkrijgbaar, matt en de normale met een romige / glanzende finish maar ook deze voelt na een tijdje matt op de lippen. MAC Candy Yum Yum heeft een matte finish. Zoals je ziet komen de kleuren heel erg over een, tijd om te gaan swatchen! Ik ben benieuwd of dit verschil ook daadwerkelijk zichtbaar is op de lippen.


Links die je Candy Yum Yum van MAC en Rechts zie je de Etos Candy Crush.
Etos Candy Crush:
Veel pigmentatie en zoals ik al zei is de finish een beetje glanzend.
Doordat hij iets glanzender is, is deze lipstick makkelijker te swatchen en aan te brengen op de lippen dan Mac Candy Yum Yum die een matte finish heeft. Maar hoe langer de lipstick op de lippen zit hoe matter hij wordt. Hij trekt niet in de lijntjes en blijft zeker 3 a 4 uur zitten en overleeft prima een drankje.MAC Candy Yum Yum:
Candy Yum Yum is goed gepigmenteerd ondanks dat hij matt is, is hij makkelijk aan te brengen.
Hij voelt fijn aan op de lippen en blijft mooi, fijn en lang op de lippen zitten. Hij trekt niet in de lijntjes en ook deze lipstick overleefd makkelijk een drankje. Candy Yum Yum overleefd makkerlijk 3 a 4 uur net als de Etos lipstick.


Conclusie:
Ik ben heel blij dat ik deze dupe heb geprobeerd van één van mijn favoriete MAC lipsticks.
Hij is goed gepigmenteerd en de kleur komt heel erg overeen met Candy Yum Yum van MAC.
Het is een mooie frisse maar wel een opvallende kleur dus je moet wel van een felle lipstick houden.
De lipstick is makkelijk aan te brengen en blijft 2 a 3 uur prima zitten. Ook voelt hij niet droog aan op de lippen, kortom prima kwaliteit en een betaalbaar alternatief voor de Candy Yum Yum lipstick van MAC.

Etos Candy Crush lipstick is te koop voor €3,99 – te koop bij Etos
MAC Candy Yum Yum is te koop voor €19,50 - te koop bij o.a. Douglas, MAC stores.
SHARE:

7 opmerkingen

 1. Oeeeh, deze ga ik halen!😻Ik ben mijn Candy Yum Yum al 2 jaar kwijt 😭 En heb geen idee waar hij is.... T was m'n 2e Mac lipstick en one of my fave's🙈heb laatst Pink Pigeon gekregen en die is ook super mooi, misschien ook een aanrader?😁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zonde dat je hem kwijt bent! Deze is echt precies hetzelfde dus mocht je hem ooit terug vinden dan heb je ook nog een prachtige dupe. Dat is inderdaad ook een prachtige kleur. Deze zet ik even op mijn wishlist, thanks voor de tip!♥

   Verwijderen
 2. Wow inderdaad een hele goede dupe, is precies hetzelfde ! Scheelt toch wat geld (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je twijfelt of Candy Yum Yum het kopen waard is dan is het zeker een goede lipstick om te proberen voordat je het geld in een duurdere lipstick investeert.

   Verwijderen
 3. Dit lijkt inderdaad bijna een perfecte dupe! Dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is precies hetzelfde, alleen heeft deze een glansje maar hij is ook in matte variant verkrijgbaar mocht je daar meer van houden. Graag gedaan :)♥

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie en ik hoop je snel weer terug te zien op mijn blog ♥

allaboutbertina.nl is ook te volgen via:
♥ Instagram: @allaboutbertina
♥ Twitter: @allaboutbertina
♥ Facebook: www.facebook.com/allaboutbertina
♥ YouTube: www.youtube.com/allaboutbertina
♥ Pinterest: www.pinterest.com/allaboutbertina/

Blog Design Created by pipdig